Nog een ontwerp om het jaar van het bos te vieren! Het zegel en het lint geeft aandacht aan het 20-jarig jubileum van de Dutch Geocoin.
Op de achterkant een hele duidelijke boodschap, met de boodschap om te genieten van het buitenleven en geocaching! 

Een ontwerp met als ontwerp het
reddingswezen 200 jaar!
Op de voorkant een reddingsboot van de KNRM op weg naar een schip in nood!
Op de achterkant Dorus Rijkers, één van de bekendste redders van schipbreukelingen uit de Nederlandse geschiedenis, vooral bekend geworden als “de Heldersche Mensenredder”!

Dit ontwerp heeft twee verhalen. Op de voorkant het jaar van de fiets en op de achterzijde twintig jaar Geocoin!
En we fietsen natuurlijk heel vaak naar een geocache…

De Nationale Vereniging de Zonnebloem zet zich al 75 jaar in voor mensen met een lichamelijke beperking. Uit recent onderzoek over de toegankelijkheid in Nederland blijkt dat het werk van de vereniging nog altijd hard nodig is: meer dan de helft (56%) van de mensen met een lichamelijke beperking geeft aan dat ze minder of helemaal geen vrijetijdslocaties kunnen bezoeken!

Dit ontwerp bevat DRIE 2024-jaargebeurtenissen!

125 jaar Staatsbosbeheer.
2024: Jaar van de Huismus.
2024: Het jaar van de Fiets.

2024 is ook het jaar van de huismus! Op dit ontwerp zit de huismus op het welbekende vogelhuisje…maar hij kan er niet in, want het is een geocache!
Op de achterkant samen genieten van onze geweldige hobby en aan beide zijde de herkenbare NL-vlag!

80 jaar geleden is de Nederlandse schilder Piet Mondriaan (1872-1944) overleden. Zijn geometrische, abstracte werk is een inspiratiebron voor architecten en ontwerpers.
In de jaren twintig van de vorige eeuw was zijn werk de aanzet tot de Nieuwe Typografie wat op de voorzijde van de coin te zien is.

Een ontwerp om het jaar van het bos te vieren! Hoe lekker is het dat wij in de bossen kunnen wandelen én geocaches kunnen zoeken!
Zowel de voor- als achterkant is helemaal in geocache-thema.

Dit jaar bestaat de serie Dutch Geocoin 20 jaar! Dát vieren we met een bloemetje. En toevallig, hóe toepasselijk, bestaat de Keukenhof dit jaar 75 jaar! De coin heeft dan ook de vorm van een tulp met als extra feestelijk tintje lekker veel glitters toegevoegd!

Het jaar 2024 is ook het (Europese) jaar van de fiets! Vele geocachers gebruiken ook de fiets om deze heerlijke hobby te oefenen en er zijn vele mooie geo-fietsrondjes!
Op de voorzijde de kleur van onze Oranjes én een vrolijk versierde fiets. Op de achterzijde het welbekende verkeersbord.

Gefeliciteerd met het 20-jarig-jubileum van de Dutch Geocoin! Dat vinden we wel een feestje waard en een feestje vieren we natuurlijk met vlaai! Héé, dat is toevallig: in 2024 is de Limburgse vlaai uitgeroepen tot Europees cultureel erfgoed! Eet smakelijk!